Candy bar- co to jest?

        Candy bary czyli stoły ze słodkościami choć na zachodzie znane już od wielu lat, to w Polsce zaczynają robić furorę od niedawna. Elegancko i estetycznie wyeksponowane słodkości wraz z dekoracjami zachwycają gości weselnych i zachęcają do skosztowania. Słodki stół jest bardzo atrakcyjną częścią całej aranżacji sali weselnej.

        W skład pyszności znajdujących się na candy barze mogą wejść: bankietówki, czyli małe ciasteczka na jeden gryz, deserki w małych kubeczkach lub kieliszkach, muffiny, bezy, owocowe babeczki. Bufet można również uzupełnić o tradycyjne ciasta i torty dla fanów tradycji. Można zamówić przygotowanie wszystkiego w cukierni bądź przygotować słodkości na własną rękę. Jeżeli budżet jest ograniczony można wykorzystać bakalie, orzeszki w czekoladzie, polskie michałki, kasztanki czy malagi, ptasie mleczko, landrynki, żelki i lizaki.

Na słodkim stole można umieścić również czekoladową fontannę z owocami lub watę cukrową. Słodki bufet będzie atrakcyjną ozdobą każdej sali weselnej. Dekoracja stołu powinna być spójna z motywem przewodnim wesela oraz aranżacją i kolorystyką lokalu, w którym odbywa się przyjęcie. Candy bary występują w przeróżnych kolorach. Na przykład w kolorze baby blue połączonym z brązem, różowym połączonym z miętą, turkusowym lub kremowo złotym. Możliwości jest naprawdę wiele. Do dekoracji słodkiego stołu wykorzystać można wiszące papierowe szyldy, ozdobne słoje, kolorowe pudełeczka, szklane patery, kolorowe wstążki, papilotki, torebki na słodycze, srebrne, złote lub naturalne, drewniane etażerki. Na pudełeczkach lub torebkach mogą znajdować się na przykład imiona Pary Młodej. O wyjątkowości Waszego słodkiego stołu stanowić będzie przede wszystkim oryginalny pomysł na jego aranżację. Na rynku dostępne są specjalne akcesoria i dekoracje, z których każda Para Młoda będzie mogła stworzyć swój własny, wyjątkowy candy bar. Idealnym uzupełnieniem candy baru mogą być kwiaty w postaci małych bukiecików lub pojedynczych kwiatów w małych flakonikach. Powinno się użyć tych samych kwiatów, które zostały użyte do dekoracji sali i stołów, po to, aby słodki stół pozostał spójny z koncepcją całego przyjęcia. Jeżeli nie chcemy zajmować się sami tworzeniem candy baru mamy możliwość wynajęcia profesjonalnej firmy, specjalizującej się w tworzeniu i aranżowaniu słodkich stołów. Jeżeli budżet nas nie ogranicza możemy liczyć na pomoc fachowców. W sytuacji gdy liczymy się z kosztami jak najbardziej możemy stworzyć taki stół samodzielnie, nie ponosząc przy tym zbyt dużych kosztów. Wszystko zależy od naszej wyobraźni.

        Pięknie udekorowany stół będzie ozdobą każdego wesela. Wbrew pozorom nie tylko dzieciaki będą do niego chętnie podchodziły. Dom weselny “Amarlis” służy Państwu fachowym doradztwem i wszelką pomocą w trakcie organizacji przyjęcia weselnego. Jesteśmy uznanym organizatorem wesel w Małopolsce,a także w innych regionach Polski. Zapraszamy zatem do śledzenia naszego bloga oraz do skorzystania z naszych profesjonalnych usług.