Menu


Wszystkie potrawy są przygotowywane w naszej kuchni, przez wykwalifikowany personel, z produktów najwyższej jakości. Zaopatrujemy się u sprawdzonych dostawców, dlatego nasze potrawy są kulinarnymi arcydziełami.
Menu można dowolnie konfigurować, spełniamy także indywidualne życzenia i propozycje. Najczęściej wybierany jest uroczysty obiad i cztery dania gorące.
Napoje, soki, kawa i herbata podawane są bez ograniczeń. Jednym z elementów menu jest również puchar lodów z bita śmietaną oraz ciasta i owoce umieszczone na stojakach.


Zupy


Rosół z makaronem

Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

Rosół z pierożkami

Kwaśnica

Barszcz z uszkami

Żurek z jajkiem i kiełbasą


Mięsa obiadowe


Kotlet schabowy

Kotlet szwajcarski

Udko faszerowane

Kotlet de volaille

Schab ze śliwką w sosie

Rolada z pieczarkami w sezamie

Kotlet drobiowy

Udko pieczone

Roladka drobiowa z papryką, szynką, serem i ogórkiem


Surówki obiadowe


Kapusta zasmażana

Surówka z marchwi

Mizeria

Surówka wiosenna

Ćwikła z chrzanem


Dania gorące


Kotlet po parysku z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej

Szaszłyk w kurczaku

Roladka ze schabu

Placek po zbójnicku

Kluski śląskie z pieczenią i surówką z czerwonej kapusty

Kotlet z ananasem i żurawiną

Boeuf strogonow

Bigos, flaczki

Indyk z mozzarellą, dufinakmi i surówką

Roladka z indyka z brzoskwinią

Gulasz węgierski

Barszcz z krokietem lub pasztecikiem lub kapuśniaczkiem


Sałatki


Sałatka gyros

Sałatka z pora

Sałatka z kurczakiem

Sałatka z selera

Sałatka jarzynowa

Sałatka z brokułów

Sałatka grecka

Sałatka pieczarkowa

Sałatka niemiecka


Przystawki


Galantyna w galarecie

Łosoś w galarecie

Galaretki drobiowe

Pstrąg w galarecie

Szynka z chrzanem w galarecie

Śledzie